Modern Bir Koridor Veya Antre Dekorasyon Önerileri Bir dairenin koridor veya antresi bir evin odaları kadar çok kullanılmasa’da koridor ve antrelerin dekorasyonu aslında çok özveri gerektiren bir alandır. Herkes bu alanların çok işlevli olduğunu bilir. Bizi bir evin veya dairenin girişinde karşılayan ve işe, çalışmaya ve diğer konulara gittiğimizde gören bu alandır. Burada dış giysilerimizi çıkarıyoruz, terliğimizi giyiyoruz, aksesuarları bırakıyoruz ve genel görünüme son bir dokunuş katıyoruz. Bu nedenle, diğer odaların iç dekorasyonu gibi, kabuğun tasarımı da özenle düzenlenmelidir. Ayrıca modern bir koridor tasarımı oluşturmak ilk bakışta göründüğü kadar zor değil.
Konu Başlıkları
Modern bir koridorun tasarımı nasıl olmalı
Genel “modern tarz” kavramı, mekanın organizasyonuna aynı yaklaşımla birleştirilen çeşitli eğilimlerin uyumlu bir kombinasyonu ile karakterize edilir. Aynı zamanda, modern bir koridorun iç kısmına dahil olan tüm unsurlar çok işlevli ve pratik olmalı ve tasarım stili belirli kriterlere dayanmalıdır. Dikkat edilmesi gereken ilk şey, koridor veya antrede yeterli alanı sağlamak ve koridorun toplam alanının zorunlu olarak işlevsel bölgelere bölünmesi, bunların konumu daire sahipleri tarafından kullanım sırasına dayanmalıdır. Modern bir koridorda, olmazsa olmaz mobilya parçaları modüler veya gömme gardıroplar, dekorasyona uyumlu renkler ve diğer nüanslar gibi uygun mobilyalar ile dekore edilmelidir.
Böylece, koridor veya antre için tasarlanan modern iç tasarımın çok esnek olduğu ve sahibinin isteklerine ve alanın özelliklerine bağlı olarak değişebileceği sonucuna varabiliriz. Bu tür ilkeleri pratikte uygulayarak, koridor düzeninin avantajlarını kolayca vurgulayacak, mevcut eksiklikleri ustaca gizleyeceksiniz.
Modern tarzda koridorlar için çeşitli renk seçenekleri
Her türlü iç mekanın dekorasyonunda, alan tasarımının renk performansı, nihai sonuç ve belirli bir stil yönünün estetik algısı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. İyi seçilmiş bir renk ve bir kombin renk uyumu sayesinde hem sakin hem de canlı alanlar yaratabilir, koridoru daha geniş veya net sınırlar yapabilirsiniz. Nötr bir skala, yani beyazın gri, şeftali, kum ve benzeri tonlarla her türlü kombinasyonunu seçerken oldukça misafirperver ve davetkar bir alana sahip olacaksınız. Bu çözüm, koridorun pratikliğini ve işlevselliğini vurgular. Özellikle iç tasarımda parlak ve kıvrımlı yüzey kombinasyonları kullanılıyorsa. Ve en önemlisi, böyle bir renk paleti seçimi, tasarımda parlak detayları ve sıra dışı dekor unsurlarını kullanmanıza izin verir.
Daha parlak ve daha doygun ton çeşitlerini seviyorsanız, koridor için modern bir tasarım oluştururken, aynı anda üç renge kadar renk kullnımı yapabilirsiniz, örneğin beyaz, kırmızı ve siyah kullanabilirsiniz. Nötr renklerde uygulanabilir veya tek renkli çözümler için kullanılabilirler. Doğal bir aralıkta tasarım yapmak, iç mekanda doğal gölgelerin varlığını ifade eder. Bu, bir taş yüzeyin rengi, odunsu tonlar, yeşil yapraklar, su, kum veya yanmış kilin bir tonu için seçeneklerden biri olabilir. Bu durumda çok sayıda performans örneği ve varyasyon vardır.
Modern bir koridor için kaplama malzemesi çeşitleri
Daha önce de söylediğimiz gibi, modern bir koridor çok işlevli bir alandır ve dışarıdan gelen kire ve toza en çok maruz kalan yerdir, bu nedenle düzenlemesi için bakımı çok zaman almayacak en dayanıklı malzemeleri kullanmak önemlidir. Dekoratif sıva, duvarları modern bir koridorda dekore etmek için kullanılabilir, bu da benzersiz bir tasarım oluşturmaya yardımcı olur. Eşit derecede ilginç bir seçenek, mermer, duvar, tuğla veya ahşap gibi herhangi bir yüzeyi taklit edebilen özel duvar panellerini veya bu tarz tasarlanmış duvar kağıtları kullanabilirsiniz. Yeterli alana sahip koridorlar ve tamamen düz yüzeyler için alçıpan ile duvar kaplaması dekorasyonu tavsiye edilir.
Koridordaki zemin kaplamaları için yukarıdaki tüm gereklilikleri karşılayan ve pratik olan arasında, her türlü porselen taş veya parke, ayrıca vinil fayans veya linolyum çeşidi vardır. Küçük odalar için tavan dekorasyonu olarak, beyaz veya başka bir gölge ile boyanmış düz yüzeyleri tercih etmek doğru olacaktır. Büyük koridorlarda, biraz hayal kurabilir ve gergi tavan dekorasyonları seçebilirsiniz.
Modern tarzda koridor mobilyaları
Modern koridor mobilyalarının belirli özelliklere sahip olması gerekir ve bu durumda en önemli faktör, dikkat çekici görünümünlü olması ve çok yönlü tercih edilmelidir. Hem en gerekli eşyalardan oluşan tam teşekküllü mobilyalar hem de görünümünü kolayca değiştiren hareketli mobilyalar olabilir. Odanın boyutları koridorda bir gardırop kurmanıza izin veriyorsa ve olasılıklar isteklerinizle örtüşüyorsa, modern tarz için en uygun çözüm açık panelli veya gömme gardıroplu iki kapılı bir model olacaktır. Ayakkabılık fazla yer kaplamaması için her zaman köşelerden birine koyabilir ve dar dikey veya uzun yatay bir yapı tercih edebilirsiniz. Eşit derecede orijinal ve pratik bir seçenek, kapıda bir zemin askısının varlığıdır. Ayrıca gerekirse oturabileceğiniz bir osmanlı ve diğer detaylar, örneğin şemsiyeler için alışılmadık bir stand, sevimli bir anahtarlık, açık raflar ve küçük bir çekmeceli dolap.
Modern koridor dekor stilleri
Modern iç tasarımın birçok çeşitlilikle mükemmel bir şekilde birleştirilmesi nedeniyle, koridor dekorasyonu tarzını güvenle deneyebilir ve kendi fikirlerinizi tasarım sürecine dahil edebilirsiniz. Esas olan, sonuçta odanın amacını yerine getirmeye devam etmesi, şık, güzel görünmesi ve sahiplerinin yaşam tarzı ve zevk tercihlerine tam olarak uymasıdır.Bu tasarım stili en popüler, basit ve özlü olarak kabul edilir. Sağduyulu paleti, her alanı görsel olarak genişletebilir ve maksimum estetik oluşturmaya yardımcı olur. Bu tarz, katı geometrik şekillerin ve net çizgilerin varlığı ile karakterizedir. Ve ayrıca üçten fazla gölgenin, parlak dekorun ve büyük aynaların eşzamanlı kullanımı.
Böyle bir iç tasarımın yaratılmasının başında, yalnızca doğal malzemelerin zorunlu kullanımında değil, aynı zamanda doğal dokular, şeklinde aksesuarlar şeklinde yüzeylerin mevcudiyetinde de ifade edilen doğayla maksimum yakınlığı vardır. taşlar veya ahşap dolap, iç mekan bitkileri. Renk şeması olarak kahverengi, bej ve kum tonları, beyaz ve her türlü yeşil varyasyonlarının kullanılması tavsiye edilir.