Dış Cephe Boyası Hakkında Bilmeniz Gerekenler Tek katlı mütevazi bahçe içinde bir eviniz mi var, ister eskisini satmayı planlıyor olun, dış cepheyi boyamayı düşünüyor olabilirsiniz. Bu sadece evin dış görünümünü yenilemekle kalmaz evinize değer kazandırır, bu konumuzda evinizin dış cephe boyasını kendisi yenilemeyi veya bir ustaya boyatmayı düşüneneler için bilmeniz gerekenleri bir araya topladık. Ancak bunu doğru yapmak biraz bilgi birikimi gerektirir, aksi takdirde düzeltilmesi çok maliyetli olabilecek hatalar yapma riski alırsınız. Bunu akılda tutarak, işte bilmeniz gereken birkaç önemli nokta.
Konu Başlıkları
Kendin mi boyayacaksın, Yoksa bir boyacı ustasımı bulacaksın
Projenin boyutunu düşünün. Hazırlık, temizlik ve boyama oldukça zaman alıcı bir çabadır. Ayrıca, kısa sürede renklerin solması deforme olması, hava kabarcıkları ve pullanma ile sonuçlanabilecek hatalar yapmak kolaydır.
Hasarlı yüzeyleri olan eski evlerin boyama aşaması daha da uzun sürebilir ve pürüzsüz, boyanabilir bir yüzey oluşturmak için saatlerce kazıma ve zımparalama gerekebilir. Bunların hepsi kulağa çok fazla geliyorsa, bir profesyonel boyacı tutmak en iyisidir. Bütçeniz uygun değilse, bazı önemli ipuçları için okumaya devam edin.
Doğru Boyayı Seçmek
İlk büyük kararınız, kullanmak istediğiniz boya türüdür. En ucuz seçeneği tercih etmek her zaman cazip gelir, ancak ödediğinizin karşılığını alırsınız. Daha uzun süre dayanacak ve daha iyi koruma sağlayacak kaliteli bir boyaya biraz daha fazla para harcamaya değer.
Su bazlı boya lateks boya olarak da bilinir, kullanılan en yaygın tiptir ve yağ bazlı boyadan daha çevre dostudur. Zorlu hava koşullarında daha dayanıklı bir boya türüdür harika olan lateks boyalar aynı zamanda hızlı kurur ve kokulu boya değildir.
Yağ bazlı boya lateks boyalardan daha dayanıklıdır, daha uzun ömürlü bir son kat sunarlar, ancak kuruması daha uzun sürer ve tipik olarak daha sert bir kokuya sahiptirler. Süslemeler ve pervazlar için en iyisidir.
Bir plan yapmak
Evinizi boyamaya gelince, temel hususlar hava ile ilgilidir. İdeal olarak, boyanın çok hızlı kurumasına neden olabilecek yağmur, şiddetli rüzgar ve aşırı yüksek sıcaklıklardan kaçınmanız gerekir. Yağ bazlı boyalar için, 20 ile 25 arasındaki sıcaklıklar idealdir, lateks boya ise en iyi 18 ile 25 arasındaki sıcaklıklarda uygulanır. Projeyi güneş etrafında planlayın ve güneşin parlaması boyadığınız yüzeydeyken boyamaktan kaçının çünkü bu çok hızlı kurumaya neden olur.
Ayrıca ne kadar boyaya ihtiyacınız olacağını da planlamanız gerekecek. Boya pahalı olduğundan, bunu anlamak için zaman ayırmak önemlidir. Metrekare boyutunu, boyamayı planladığınız malzemeleri, boya türünü ve kat sayısını düşünün. Şüpheniz varsa, normalde mağazadan yardım isteyebilirsiniz.
Başarılı Boyamaya Hazırlanın
İyi boyama işi için hazırlık çok önemlidir, bu nedenle duvarlarınızı temizleyerek başlayın. Tozu ve kiri basınçlı suyla temizleyin. Önceki boya bazı alanlarda dökülüyorsa, kazıyın ve zımparalayın. Duvar yüzeyindeki çukurları veya ezikleri doldurun Pürüzlü alanları zımparalayın ve basınçlı suyla temizleyin. Kuruduktan sonra astarı uygulayabilirsiniz. Boyamak istemediğiniz her şeyi, pencereleri, kapıları ve aydınlatma armatürleri gibi şeyleri kaplamak için kağıt bant kullanarak kapattığınızdan emin olun.
İş İçin Doğru Araçları Kullanın
Çoğu profesyonel, boyayı hızlı ve eşit bir şekilde uygulamak için boya püskürtücü kullanır. Bununla birlikte, deneyimsiz ellerde, bu alet çizgilere, damlamaya ve düz olmayan katlara neden olabilir. Kendin Yap projeleri için rulolar ve fırçalar genellikle daha güvenli seçenektir.
Profesyonel Gibi Boya Yapın
Yeni boyanızın ömrünü uzatacağı ve koruyucu niteliklerini artıracağı için önce bir kat astar uygulayın. Her zaman yukarıdan başlayın ve duvarların ana kütlesinden başlayarak, ardından süslemeler ile aşağı doğru ilerleyin.
Her zaman bir ıslak yüzeyden diğerine boyamanızı sağlayarak iz bırakmayı önleyebilirsiniz, bu nedenle bölümler halinde çalışın. Bu mümkün değilse, kuru bir yüzeyden boyamanız gerektiğinde daha kalın bir katman uyguladığınızdan emin olun. Son olarak iki kat uyguladığınızdan emin olun. Bu, rengini daha uzun süre koruyan ve yıkanması daha kolay olan daha dayanıklı bir koruyucu tabaka oluşturur.