Bahçe Peysajı İçin Kullanabileceğiniz Bitkiler Peyzaj çalışmaları şehir içi yol güzerğahlarında gördüğümüz alanların yeşillendirme ve güzelleştirme çalışmalarıdır.
Konu Başlıkları
Bahçe peysaj modelleri
Bahçe peysajı İyi bakımlı ve temiz oluşturulmuş yeşil alanlara peysaj çalışması yapılmış alanlardır. Sizde evinizin bahçesini balkonunu veya terasını bu şekilde peysaj çalışmaları ile güzelleştirebilirsiniz. Tabi iki her konuda olduğu gibi bu konunda uzmanları var siz her ne kadar bu konun uzmanı olmasanızda internetteki kaynaklardan ve peysaj çalışması yaparken yeşillikleri temin ettiğiniz botanik bahçelerinden bakımları konusunda bilgiler alabilirsiniz.
Doğanın güzelliğini yaşam alanlarınızın dış mekanlarına organize edebilirsiniz. Peyzaj yaparken kullanılacak bitkilerin arazi yapısı ve bulunduğunuz yerin iklim koşullarına göre bitki tercihleri yapılmalıdır. Peyzajda kullanım için önerilen bitki türlerini ve çeşitlerini seçmek zordur.
Hangi ağaçı ekmeliyim veya hangi çiçekler ve çalılar güzel bahçemde güzel durur gibi şeçim kararsızlığı yaşayabilirsiniz. Bunun için çevrenizdeki peysaj çalışmalarından biraz internetten ve botanik bahçelerinden fikirler alarak hayalinizdeki güzel peysajlı bahçe dekorasyonunu oluşturabilirsiniz. Biz size bunun için bir kaç ip ucu hazırladık.
İğne yapraklı bitkiler ile Peyzaj çalışması
Peyzaj tasarımında süslü kozalaklı bitkiler daha popüler dayanıklı ve görsel olarak dikkat çekici oldukları için kullanımı bir hayli fazla cüce köknarlar, kuraklık ve ani iklim değişikliklerine dayanıklı ve, dahası, yıl boyunca hep yeşil kalır. Çam, karaçam, selvi, mazı ve ardıç ağacı düşünebilirsiniz.
Bahçeniz büyükse yürüyüş yoluna çok yapraklı olmayan yaprak dökmeyen ağaç türleri seçmenizde fayda var mesela çam ağacı türleri gibi, cüce köknar ve çam farklı bölgeleri ayıran parkurlar ve yürüyüş yollarını, çerçeveleyebilir bir kuşak gibi kullanılabilirsiniz. Ayrıca kozalaklı ağaçlar havayı arındırmak ve temiz hava yayan oksijen depolarıdır.
Peyzaj Düzenlemelerinde Çalıların Etkisi
Çalılıklar peyzaj ve yapısal görünüme organiklik verir. Güller, sarmaşıklar, leylak, yasemin, luizaniya, Spirea, orman gülü ve diğer benzeri bitkileri çitlerin ya da sınırların boylarına oluşturulabilir, Uzun ömürlü iğne yapraklılar, Ayrıca çalılar diğer bitkiler ile birlikte farklı doğasal görünüm oluşturmak için idealdir.
Peyzaj için Dekoratif Çiçekli Bitkiler
Peyzaj tasarımında süs bitkileri bahçenizin uygun biçimlerde oluşturabileceğiniz harika bir araçtır. Örneğin, menekşeler, papatyalar, zambaklar, vb – bitkiler ekilir peyzaj tasarımında bahçeye parlak bir vurgu yaratmak için etkili bir yoldur, ayrıca bitkileri farklı bir araya getirerek görsel bileşim olabilir. Farklı şekil, boy ve renklerdeki bitkileri birleştirerek, peyzaj tasarımında çok şık etkileyici dikkat çekici bir görsellik oluşturabilirsiniz.
Antennariya, Sedum, stahis, sardunya, vs – gibi çiçeklerle farklı karışım oluşturmak için cılız parlak renkler kullanmak en iyisidir. Dekoratif sınırlar veya site yol kenarı süslemek için ideladir. Uzun zaman yaprak dökmeyen bitkilerdir. Böylece yıl boyunca dekoratif bir süs olarak kalır.
Peyzaj için Uygun Bitkiler Nasıl Seçilmeli?
Peyzaj bitkileri seçimi alınacak alanlarda bağlıdır. Örneğin, sınırları belirtmek için ve toprak yapısına göre parlak farklı renklerde süsleme çiçekleri olarak farklı boyutlarda bitkiler birleştirerek. Manzara öğesi oluşturmak için, yabani haşhaş, belemirlerin arasına papatyalar ekilerek dekoratif yapraklı çalılar dikmek, bahçeye ayrı bir güzellik getirecektir. Farklı bir kaya bahçesi oluşturmak istiyorsanız. Siklamen, çiğdem, kardelen çiçeklerini tercih edebilirsiniz. Aralarına kademeli çiçekli bitkileride tercih ederek kullanabilir etkili görsel bir peysaj çalıması oluşturabilirsiniz. Aşağıda hazırladığımız bahçe peysajlarından fikirler edinmek için buyrun bir göz atın.