Koridor Duvarlarında Dekoratif Tuğla Dekorasyonu Koridor ve antre duvarlarını tuğla veya onu taklit eden malzemelerle dekore etmek, son zamanlarda giderek daha popüler hale geldi. Bu çözüm harika bir atmosfer yaratır ve tüm odanın havasını ayarlar. Ek olarak, geniş bir renk paleti yelpazesi, çeşitli dokular ve uygulama yöntemleri, birçok stil oluşturmak için tuğla desenlerini kullanabilirsiniz. Malzemenin ilerisinde, bu şaşırtıcı malzemenin türleri hakkında fikirler vereceğiz. Koridorda ve antrede şık bir iç mekan yaratmak için tuğla desenlerinin kullanmanın olası yollarından da bahsedeceğiz.
Koridor duvarlarında dekoratif tuğla kullanmanın avantajları ve dezavantajları
Bildiğiniz gibi, koridor, eve veya daireye girenleri karşılayan ilk alandır, bu nedenle, tasarımcılar bu alanın iç tasarımına özel dikkat göstermeyi ve çeşitli malzeme türlerini kullanmanızı tavsiye ediyor. Sonuçta, bildiğiniz gibi, bu alandan ev sahiplerinin ilk izlenimi, zevk tercihleri ve genel olarak yaşam tarzı hakkında ip ucu veren bölüm oluyor. Diğer birçok malzeme türü gibi, aynı anda hem olumlu hem de olumsuz niteliklere sahiptir.
Dekoratif tuğla kullanmanın avantajları
Her şeyden önce, iç mekanda dekoratif tuğlaların kullanılması, türünün benzersiz bir iç tasarımını yaratmanın yanı sıra, daire sakinleri için çok gerekli olan ek duvar yalıtımı ve ses yalıtımı sağlamak için harika bir fırsattır. Böyle bir kaplama, dayanıklılık kategorisine girer ve uygun kullanımla birlikte uzun yıllar kullanma imkanı sunar. Ayrıca duvarlardaki dekoratif tuğlaların bakımı kolaydır.
Dekoratif tuğlaların dezavantajları
İç mekanda duvar taklit tuğlası kullanmanın dezavantajlarına gelince, bu durumda belirli maliyetler için hazırlıklı olmalısınız. Böyle bir planın duvar kaplaması, genellikle iç tasarımda kullanılan duvar kağıdı, sıva veya hazır panellerden çok daha pahalıdır. Ve elbette dekoratif tuğlaların tamamen doğal taşın yerini alacağını beklememelisiniz. Bu, yüksek kaliteli ve daha uygun fiyatlı bir durumdur.
Dekoratif tuğla çeşitleri
Modern pazarda birkaç çeşit dekoratif tuğla vardır. Bu nedenle, gerekirse kendiniz için ideal seçeneği seçmek oldukça basit olacaktır.
Klinker tuğlası
Bu tür dekoratif tuğlaya genellikle seramik denir, çünkü yapıldığı kil çift sertleştirilir, bu da kaplamanın aşırı sıcaklıklara, çeşitli kirlilik türlerine, mekanik hasara ve neme maruz kalmasına izin verir. “Klinker karo” tuğla prensibine göre üretilir, ancak daha küçük boyutlarda, yani kalınlıkta farklılık gösterir. Bu duvar kaplaması, eko tarzı iç dekorasyon için mükemmel olan çeşitli doku ve renklerde sunulmaktadır.
Alçı tuğla
Alçıdan dekoratif tuğlaların üretimi büyük maliyete sebep olmaz, bu nedenle bu tür bir kaplama çekici bir fiyatla ayırt edilir, birçok olumlu niteliğe sahiptir, ancak maalesef kırılgan ve neme karşı hassastır. Alçı tuğlalar duvarları, münferit bölümleri veya kapı çevrelerini süslemek için kullanılır. Olduğu gibi boyanabilir veya kullanılabilir.
Fiberglas tuğla
Bu karmaşık ada sahip dekoratif tuğla, bağlayıcı elyaf olarak kullanılan kuvarsit cam elyaflı bir çimento karışımıdır. Malzemenin inanılmaz bir rengi var, yüksek mukavemet ve talaşla sıkıştırılarak üretülir. Doğal taşa göre daha az ağırlığa ve kompakt boyutlara sahiptir.
Esnek tuğla
Bu türden kaplama malzemeleri, son zamanlarda yapı malzemeleri pazarında ortaya çıkmıştır ve deformasyona eğilimli sıradan dekoratif karoların bir görünümüdür. Hafif bir ısıtmada bile, böyle bir tuğlanın şekli değişmeye başlayacaktır, bu nedenle koridordaki duvarları “esnek” bir kaplama ile dekore etmeye karar verirseniz, lambalardan veya apliklerden mümkün olduğunca uzağa yerleştirin. Bu durumda dekor olarak her türlü mozaik duvarcılık en başarılı seçenek olarak adlandırılabilir.
Dekoratif duvar tuğlalarını uygulama yöntemleri
Seçmiş olduğunuz dekoratif tuğla seçeneğini döşemeye başlamadan önce öncelikle taban olarak kullanılacak alanı hazırlamalısınız. Tüm yüzeyler düz olmalıdır. Bu durumda duvarlar macun, sıva ile düzeltilmeden uygulamaya geçilmemelidir. Ardından, fayans yapıştırıcısı seçimine karar vermelisiniz. Köşeleri uygulamak için uzmanlar, hazır panelleri tercih etmeyi ve ana duvar işçiliğini koridorun bu kısmından yukarıdan aşağıya başlatmayı tavsiye ediyor. Parçalar arasında çok büyük boşluk bırakılması önerilmez. Uygulama bittikten sonra çok şık görünüyor ve iç mekan duvarlarında mükemmel bir şekilde görünüyor.
Dekoratif tuğla döşeme teknolojisi ve yöntemlerine gelince, burada üç ana seçenek ayırt edilebilir – zincir, balık kılçığı ve kitap ciltleme. Zincir döşeme, tuğlaların düzenlenmesi anlamına gelir, böylece her yeni sıra, gövdenin üçte biri kadar hafif bir üst üste binecek şekilde duvarda yer alır. Kitap ciltleme tarzında parçaların yerleştirilmesi, tuğlaların dikey ve yatay olarak değiştirilmesiyle gerçekleştirilir. Bir balık kuyruğu duvar modeli oluşturmak için, tuvalin her bir parçası dikey olarak yerleştirilir.