Derin Dondurucu Nasıl Olmalı Dondurucu Nasıl Seçilmelidir Malum yaz geliyor yaz aylarında ucuz sebzeleri alarak dondurucuda saklayarak kış aylarında bu ürünleri tüketen bir çok kişi var. Bazen buzdolabının işlevleri tek başına yeterli olmaz ve daha güçlü bir dondurma gerekir. Sonuçta, buzdolabı odadaki optimum sıcaklığı sıfırın üzerinde tutar, böylece içindeki su donmaz ve ürünler birkaç gün saklanır.
Dondurucu, donma noktasının altındaki sıcaklıklar sayesinde yiyecekleri dondurmanıza olanak tanır. Böylece raf ömrü birkaç aya kadar uzar. Sarf malzemesi yapmanız gerekiyorsa bu çok kullanışlıdır, ayrıca buzdolabına yerleştirilmiş dondurucuda yeterli alan olmayabilir ve en iyi seçenek ek ekipman satın almak olacaktır. Bu yazıda, eviniz için nasıl bir dondurucu seçeceğinizi analiz edeceğiz: türleri, parametreleri, faydalı ipuçları, en popüler olanların derecesi.
Dondurucu türleri:
- Dikey Dondurucu Modeli;
- Yatay Dondurucu Modeli;
Dikey dondurucular: Görünüm olarak geleneksel buzdolaplarına benzer. Daha az yer kapladıkları için küçük alanlar için uygundurlar. Ana kapıyı açarken daha az sıcak hava girmesine izin veren ve duvarlarda yoğuşma oluşumunu önleyen plastik veya cam kaplarla donatılmıştır.
Yatay dondurucular: Sandık şeklindedir. Üsten kapaklı veya sürgülü açılır, içlerinde ürünlerin istiflendiği sepetler olabilir. Çoğu zaman, bu tür dondurucular süpermarketlerde bulunabilir, çünkü alıcının ürünü incelemesine ve gerekli olanı almasına izin verir ve yüksek dondurucu yelpazesini görüntülerken, bir kişinin başını eğmesi veya kaldırması gerekir. Bu seçenek, orta, geniş bir alana sahip yerler için uygundur ve ihtiyaç yoksa istenen ürünü çekerek üst üste istiflenen ürünlere ulaşmak kolay olur.
Önemli özellikleri
Dondurucuların kendine has özellikleri vardır. Sınıf, hacim, güç – her birinin neye ihtiyacı olduğunu netleştiren ana kategoriler. Her birini ayrı ayrı ele alalım.
Dondurucu Dondurma Özellikleri
Dondurucunun yiyecek saklama kabiliyetiyle başlayalım. Muhtemelen karşılaştığınız genel kabul görmüş atama ile belirlenir – bunlar yıldız işaretleridir (*). Numaraları, ürünlerin maksimum raf ömrünü gösterir. * -6 derecelik bir sıcaklığa karşılık gelir, ürünler bir hafta saklanır; ** -12 derecelik bir sıcaklık anlamına gelir ve bir ay boyunca yiyecek depolamanıza izin verir; *** bize -18 derecelik bir sıcaklıktan bahsediyor, içeriklerin raf ömrü 3 aya kadar çıkacak; **** en düşük sıcaklıkların ve donma süresinin 1 yıla kadar olabileceğini varsaymaktadır.
Ses Düzeyi
Ses Dondurucuların boyutlarına ve kapasitelerine geçelim. Ekipman seçerken, bölmeye koymanız gereken yiyecek miktarını hesaba katmanız gerekir. Kural olarak, mağazalardaki dondurucuların hacmi 100 ila 500 litre arasında değişmektedir. Ayrıca “faydalı hacim” ve “toplam hacim” kavramları da vardır. İkincisi, dondurucunun gerçek hacmi anlamına gelir ve yararlı olan, yiyecekleri saklamak için kullanılacak alanı karakterize eder. Ortalama 2-4 kişilik bir aile için standart hacim 150-200 litredir.
Dondurucu Dondurma Güçleri
Güç Dondurucuların eşit derecede önemli bir parametresi güçtür. Ürünlerinizin kalitesi ve raf ömrü, ürünlerinizin dondurulması için ne kadar enerji üretileceğine bağlıdır. Bu gösterge iki miktarda hesaplanır – kilogram ve saat. Yani, belirli bir odada 24 saat içinde kaç kilogram depolanabilir. Bu rakam günde 5 kilogram ile 25 kilogram arasında değişiyor. 2-4 kişilik bir aile için 5-10 kg / gün kapasite yeterlidir.
Elektirik Tüketimi
Enerji tüketimi Dondurucu çalışma sırasında nn miktarda elektrik tüketir, bu nedenle şu veya bu ekipmanın ne kadar tükettiğini bilmek de bizim için önemlidir. Ekipman alışverişi yaparken, elektrik tüketimini belirtmek için gerekli olan “A” – “E” etiketlerini fark edebilirsiniz. En ekonomik sınıf “A” olarak kabul edilir ve bitişik “+” bu göstergede bir artış olduğunu gösterir. Yani, işaretin yanındaki “+” ne kadar fazlaysa, o kadar ekonomiktir, örneğin, “A ++”.
Dondurucu seçiminin özellikleri
Eviniz için doğru dondurucuyu nasıl seçersiniz? Bir dondurucu almayı hedefliyorsanız, muhtemelen neye ihtiyacınız olduğuna kendiniz karar vermişsiniz. Bir dondurucu seçerken bundan başlamaya değer ve satın almanın uygunluğu önemli bir faktör olacaktır. Kural olarak, dondurucular, yaz ürünleri saklamak için tercih edilir, balık, sebze,et gibi yiyecekleri saklayıp daha sonra tüketmek için dondurucu satın alınır. Ayrıca geniş bir aileniz varsa. Öyle ki, yiyecekleri dondurmak için ek bir yere ihtiyaç vardır, böylece malzemeleri kavanozlara koymamak için onları bir dondurucuya yerleştirmek daha iyidir. Özellikleri nedeniyle bu teknik, şüphesiz bir avantaj olan vitamin ve besinleri korumanıza izin verir.