Çocuk Odası Dekorasyon Ve Mobilya Seçimi Çocuk odası mobilyaları mağazalarda, çeşitli ürün yelpazesinde sunulmaktadır. Ancak çocuk odası dekorasyonu için mobilya seçerken dikkat etmeniz gereken unsurları inceleyeceğiz. Ebeveynler için zor bir görevdir. Sadece estetik çekiciliğe odaklanamazsınız. Mobilyada çocuğun güvenliği ve çok yönlü gelişime yardımcı olan ergonomik bir alanın organizasyonu üzerinde durulmalıdır.
Çocuk mobilyası seçerken dikkat etmeniz gerekenler
Bu sadece ürünlerin güzelliği ile ilgili değil, aynı zamanda çocuğun oyun, dinlenme ve çalışma için rahat koşulların sağlanmasıyla da ilgilidir. Bu nedenle, odadaki ortama aşağıdaki unsurlar uygulanmalıdır:
1 -Güvenlik. Satın alırken, ürünler keskin köşeler, kırılgan bağlantılar, cam ekler ve aynalar açısından incelenmelidir. Dolapların menteşeli kapakları olmamalıdır.
2 -İşlevsellik. Bebek mobilyalarının kullanımı kolay olmalıdır.
3 -Sağlamlık. Çocuk odası mobilyaları uzun süreli kullanım için satın alınır. Bu nedenle üzerindeki bağlantı elemanları, kulplar, kilitler sağlam olmalıdır.
4 -Yaşa uygun. Mobilya seçerken özellikle bebekler için bir set mobilya olmalı, bebek mobilyası alırken uzun vadeli kullanım için bebeğinizin büyüyeceğini düşünerek büyütüle bilen beşikler tercih etmek çocuğunuzun ilerleyen yaşında mobilyaları kullanmanızı sağlar.
5 -Çevre dostu.
6 -Kolaylık. Mobilyalar çocuğun boyuna uygun olmalıdır. “Sınırlı” satın almak ekonomiktir, ancak pratik değildir.
7 -Planlama. Çalışma, dinlenme, uyku alanlarının organizasyonu mobilyalarla yapmak kolaydır.
Çocuk odasında doğru seçilmiş mobilyalar, her şeyden önce çocuk için güvenliktir. Sonuçta, doğum anından yetişkinliğe kadar sürekli fiziksel olarak gelişir.
Bebekler için
Bebeklerin rahatlığa ve sıcaklığa ihtiyacı vardır. Yaşamın ilk aylarında beşikler, vücut henüz genişliğe alışmadığı ve yenidoğan bacakları mideye doğru bükülerek uyuduğu için onlar için uygundur. 4-5 ay sonra beşik satın alınabilir. Tabanı sağlam olmalı, yaylı değil. İçine ortopedik bir yatak döşenmesi tavsiye edilir.
2-3 yaşına geldiğinde çocuk için tek kişilik yatak tercih edilmeli. Yükseklik, eşleşmelidir. Uyku sırasında düşmeyi önlemek için bariyer gereklidir. Ortopedik yatağı unutmamalıyız. Yeni uyuma yerine alışma sürecini hızlandırmak için mobilyaların tasarımı çocuğa çekici gelmelidir.
İlk altı ay odada alt değiştirme masası olmalıdır. Bir yatağa, bir şifonyere veya bağımsız bir modele monte edilebilir. Seçim odanın büyüklüğüne bağlıdır. Bebeğin doğunmundan itibaren çocuğun eşyaları ayrı bir dolapta saklanmalıdır. Çekmeceli, bölmeli kompakt çocuk mobilyaları için idealdir. Ayrıca dekora mama sandalyesi, beslenme masası da ekleyebilirsiniz.
Çocuk büyüdükçe, odada zamanla bir çizim masası ve bir sandalye veya yumuşak minderler, pelüş oyuncaklar veya yastıklar, bir ev veya bir çadır bulunan bir oyun alanı düzenleyebilirsiniz.Ebeveynlerin “gece vardiyaları” için, temel mobilya setine bir kanepe veya bir koltuk ilave edilmesi tavsiye edilir. Gelecekte çocuk için bu alan arkadaşlarla buluşma yeri haline gelecektir.