Banyonuzun Fayanslarını Kendiniz Nasıl Yapabilirsiniz. Bir banyonun duvar ve zemin fayanslarını döşemenin temel kavramları vardır. Bu nedenle, bu konumuzda öğreneceğimiz şey budur. Bilmek zorunda olduğunuz bir şey beceri ve kabiliyet isteyen temel bir duvarcılık ustası gerektiren bir iştir.
Konu Başlıkları
İlk önce banyomuz için fayans seçimi ile işe başlıyoruz. Yapı marketlerde nalburda ve bu tarz yerlerde bir sürü model bulabilirsiniz. Bir banyoyu döşemek için seçilen fayanslar çok çeşitli ve farklı karo ölçülerine sahiptir.
Banyo Fayans Seçimi
Alışverise çıkmadan önce yapmamız gereken ilk şey, ihtiyacımız olan fayans ölçüsünü hesaplamaktır. Kaplanacak yüzeyin iyi hesaplanması gerekir fazla veya eksik almamak için ilk banyonuzu ölçün Bir banyoyu döşemek için köşeler için ek %10 hesaplamanız gerektiğini dikkate alınması uygundur. Mağazadaki danışman , banyo boyutuna göre satın alacağınız miktarı önerebilir. Bir banyoyu döşemek imkansız bir iş değildir.
Bayan olun erkek olun yalnızca usta ve becerikli olmak gerekli ve tüm araçlara sahip olma meselesidir. Bir mala,Kova,plastik çekiç,fayans kesici Dikkatli bir şekilde yapılırsa uzun süreceli olsa da bir banyoyu yenilemek kolay bir iştir. Yapılması gereken ilk şey zemini mukavva ile örtmektir. Daha sonra çimento çözeltisini hazırlıyoruz.
Yapıştırıcı malzemesi hazırlama
Bir kova içinde çimento yapıştırıcıyı suyla karıştırıyoruz. Daha önce üreticiye gerekli miktarları danışabilirsiniz, ürünün kendisinde bulunan önerileri gözlemleyebiliriz. Karışım ideal olduğunda, çok sıvı ve kalın olmamalı bir matkap ve uzun karıştırıcı ile hazırlanması daha kolay olur.
Karıştırdıktan sonra dinlendirin.
Fayansın uygulanması
Çimento karışımınız hazır olup olmadığını kontrol edin. Hazırsa, duvara spatula ile çok kalın olmadan sürün. Fayansları yapıştırmaya başlayın, daha iyi oturmasını sağlamak için lastik bir tokmak kullanın. Seramik parçalarının aralık seviyesini ayarlamak için plastik parçalarını kullanın hem araları ayarlamanızı sağlar hemde destek görevi görürler.
Tüm zemini tamamladıktan sonra daha sağlıklı olması için hiç üzerine basmadan ve dokunmadan bekleyin. En son seramik aralıklarını ayarlamak için kullandığımız plastikleri söküyor ve derz dolgu şapını atıyoruz. Bir sünger yardımı ile derz dolgusunu seramik aralarını doldurarak banyo fayans döşeme işini bitiriyoruz.